Observatori Astronòmic de Mallorca. Mallorca Planetàrium

Camí de l'observatori s/n - 07144 - Costitx

Activitats

PERQUÈ ÉS ÚTIL L'ASTRONOMIA? (Costitx) Es pretén mostrar la importància i la utilitat de la investigació actual en astronomia, agafant com a punt de partida la tasca principal de recerca que realitza l'Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM) en el camp de la detecció i seguiment d'asteroides. Per això, aprofitant l'espai idoni que ofereixen les instal?lacions del Mallorca Planetarium ? OAM, es realitzaran visites guiades al matí i l'horabaixa, en què es duran a terme les següents activitats: - Projecció a la sala de planetari d'un audiovisual de producció pròpia, en què es mostra de manera didàctica com és el procés de descoberta d'asteroides tal com es fa a l'OAM.
- Explicació de com els impactes formen part de la història passada, present i futura del nostre planeta, i com els meteorits en són testimoni, a través del recorregut per l'exposició permanent del Mallorca Planetarium.
- Recorregut guiat per l'edifici de recerca, en què es mostraran les instal·lacions i els equips utilitzats per l'equip de recerca de l'OAM.
- Observació solar o nocturna en funció del torn de visita escollit.
- Taller i obsequi de planisferi celest, en què es mostrarà el maneig d'aquesta eina d'observació del cel, perquè les persones participants la puguin utilitzar per guiar les seves pròpies observacions astronòmiques.
La durada de tota la sessió serà d'unes dues hores, i es farà amb reserva prèvia.
Dirigit a: Grups
Públic: Públic General
Lloc: Planetarium
Localitat: Costitx
Adreça: Camí de l'Observatori, s/n
Dates i horaris: del 3 al 14 de novembre 2009, de dimarts a dissabte: 10:00 h, 12:00 h, 18:00 h i 20:00 h
Reserva prèvia: Si
Informació: info@mallorcaplanetarium.com, telèfon 971 51 33 44 (dilluns a divendres, de 9.30 h a 13.30 h)